Trouwe Brian wil altijd het beste voor zijn opdrachtgevers

Na bijna vier jaar als calculator en daarna een periode met steeds meer commerciële taken, is Brian nu ruim twee jaar accountmanager. “Ik ga graag overal open in en dat kan bij Consolidated. Het geeft voldoening om samen met een opdrachtgever een traject op te zetten waar uiteindelijk een mooie opdracht uit voortkomt. Consolidated is geen strak omlijnde organisatie met van die stroperige processen. Daardoor kun je snel schakelen, dat werkt prettig. We zijn klein genoeg om zonder hiërarchie goed te functioneren en groot genoeg om complexe vragen aan collega’s met specifieke kennis te stellen.” 

Brian is ooit begonnen in de bouw bij een klein aannemersbedrijf bij hem in de buurt. Via een recruitmentbureau kwam hij in aanmerking voor een functie als calculator bij Consolidated. Brian: “Ik wist niet goed wat Consolidated deed, maar op het kantoor in Raalte kreeg ik een goed beeld van het dakdekkersbedrijf. Het sprak me erg aan en ik besloot de uitdaging aan te gaan. Dat is nu ruim negen jaar geleden.

"We doen ontzettend veel met z’n allen. Met als motto: altijd zorgen dat het voor elkaar komt."

Wat mij typeert? Ik ben altijd recht door zee en op zoek naar innovatie en samenwerking. Bij Consolidated gaan we goed moet elkaar om en dat vind ik belangrijk. Als een opdrachtgever een klus voor ons heeft, dan zorgen wij dat we altijd iets extra’s bieden. Samen met de opdrachtgever komen we zo tot de beste oplossingen. We denken vooruit en ontzorgen. Door deze manier van werken hebben wij een grote groep vaste klanten. 

We doen ontzettend veel met z’n allen. Met als motto: altijd zorgen dat het voor elkaar komt. Iedere dag is anders. Offertes eruit sturen, ‘opnames’ op het dak maken om in kaart te brengen wat nodig is of een bespreking met opdrachtgevers. En we gaan in gesprek met bedrijven waar we mee samenwerken om tot een goed resultaat te komen. We starten een offertetraject altijd met het bekijken van de daken; we bepalen de meters van het complex, de risico’s en speciale bewonerssituaties. Alles heel precies om tot een goed plan en voorstel te komen.

"De afwisseling in het contact met bewoners en dakdekkers vind ik erg leuk. Geen dag is hetzelfde."

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. Ik voer zowel gesprekken met bewoners, als een strategiegesprek waarbij het soms om opdrachten van miljoenen gaat. Het kan wel eens turbulent zijn, je doet bijna nooit wat je had gepland. Soms gebeuren er onverwachte zaken en moeten we snel handelen. Is ergens een probleem ontstaan, dan lossen we het samen op. Daarnaast houd ik me net zo graag bezig met complexe vraagstukken. Zo kan het voor woningcorporaties soms lastig zijn om iets nieuws te proberen. Zij hebben intern veel processen en dit kan risico’s met zich meebrengen. Wij creëren dan draagvlak om toch een nieuwe aanpak uit te proberen. Dan bouw ik echt wat op met mijn opdrachtgever, ook op persoonlijk vlak. Eerlijkheid duurt daarbij het langst. Als we denken dat een aanpak niet lukt omdat het technisch niet haalbaar is, vertellen we dat. En dan zoeken we samen een andere oplossing. 

Wanneer ik voor het laatst op dak stond? Dat was bij een ziekenhuis in Groningen. Samen met mijn collega Robert, hij meet en ondersteunt de calculatie, was ik al vroeg op pad. Deze opdrachtgever ken ik inmiddels zo goed dat hij de sleutel had klaargelegd. Handig, maar daardoor moest ik ook zelf de weg naar het dak vinden. En dat ging niet meteen goed. Ik heb blijkbaar geen best richtingsgevoel. Dus klauterden we met behulp van de daktekening door kleine deurtjes en technische ruimtes uiteindelijk naar boven. Het werd meer een speurtocht dan een opname. Maar onze missie om het dak in te meten is uiteindelijk wel geslaagd. 

Consolidated zorgt goed voor mij en ik zorg net zo goed voor het bedrijf. Ik heb inmiddels ‘groen bloed’, zoals we dat bij Consolidated noemen. Ik heb het gevoel mijn eigen ding te kunnen doen en vind het fijn dat ik precies weet bij wie ik waarvoor terecht kan. Iedereen helpt elkaar.”

Video afspelen
Bekijk video

Meer verhalen